5 måsten för turister i Bodrum

Om man är en finsmakare så passar Bodrum alldeles utmärkt. Här kan man koppla av med alla möjliga aktiviteter och samtidigt uppleva lyxen då detta är kändisarnas och jetsetarnas stad och halvö. Bodrum erbjuder flera roliga och mysiga saker både inne i centrum och utanför och här nedan kommer tips om några saker som väntar i Bodrum och som man bara inte får missa om man kommer hit.

Gör en havsutflykt

Bodrum har i folkmun även kallats båtarnas stad och det är mycket förståeligt. Här ligger lyxyachterna på rad tillsammans med de mindre gulet-båtarna, färjorna och bananbåtarna för strandlivet. Alla dessa olika båtar kan ta med besökare runt på öarna runt omkring Bodrum, förse resenärer med en dagsutflykt på floden Manavgat eller ta en med till de grekiska öarna som ligger alldeles intill. Bodrum är mycket vackert att beskåda från havet och det är lätt att ta sig med båt till de olika platserna. Det är viktigt att ta med passet om man hade tänkt att åka över gränsen, även med båt.

Se på vattenfall

Nära Bodrum finns det många vilda och vackra vattenfall. Det finns 3 stycken som har blivit särskilt stora turistattraktioner. Det första tillhör Manavgatfloden och är ca 2 meter högt. Längs med floden har det byggts 2 vattenkraftverk och där breder även det turkosblå Manavgat-vattenfallet ut sig. Detta vattenfall ligger ca 2 km norr om den lilla staden Manavgat och är inlindat och omgivet av lustfyllda och gröna trädgårdar där man kan betrakta skådespelet i vattnet. Dudenfallet och Kursunlufallet är två andra romantiska vattenfall som verkligen är värda ett besök. Dudenfallet är betydligt större och mer majestätiskt än Kursunlufallet men det sistnämnda ser ut som en sagoteckning med lianer och träd omkring. Man får inte glömma att besöka ”önskegrottan” bakom Dudenfallet om man kommer dit. Där ska man nämligen önska något för att sedan se det gå i uppfyllelse.

Upplev Bodrum by night

Ett av de viktigaste momenten när man kommer till Bodrum är att inte gå och lägga sig för tidigt utan istället dansa loss på några av de världsberömda diskoteken och klubbarna här. Halikarnas är det mest kända men det finns även andra nattklubbar som är minst lika bra. Nattlivet i Bodrum är känt för att vara något i särklass och det vore synd att inte uppleva det. Det finns ca 600 barer och klubbar att välja mellan.

Testa vattensport i Gümbet

Grannorten Gümbet som ligger alldeles bredvid Bodrum har blivit mångas favorit just när det gäller stränder och vattensporter. Här kan man göra allt som har med havet att göra – fiska, dyka, snorkla eller paragliding. Man kan lätt ta sig dit med de små minibussarna dolmus eller hyra en bil, så är man där på nolltid.

Bodrum marknad

Den som letar efter äkta mattor, fantastiska tyger eller hemmagjort turkiskt godis ska bege sig till den lokala marknaden som är öppen 2 dagar i veckan. Textilmarknaden är bäst på tisdagar. Här kan man fynda allt mellan himmel och jord och hitta både äkta vara och kopior. Se till att pruta. Det är kutym i Turkiet!