De bästa stränderna i Bodrum

Eftersom Bodrum är känt för att vara ett av de lyxigare resmålen bör det vara självklart att stränderna håller samma standard. Turkiet har många fina badorter att vara tacksamma för men just på Bodrum-halvön har man höjt snäppet över det normala. Här finns det inte bara gyllene sandstränder utan även laguner, vattenfall och grottor samt undangömda flodbankar att utforska. Man bör ta med badkläderna och spana i Bodrums bästa stränder så att man bara kan stiga in i sina flip-flops och sikta in sig på favoriten när man väl är framme.

Camel Beach eller Kargi Bay

Om man vill upptäcka ett guldkorn i närheten av Bodrum, ska man ta guluk-båten från hamnen och åka bort till Camel Beach. Helt plötsligt befinner man sig i Nordafrika där ett gäng kameler ligger och väntar, sadlade och allt. I väntan på turisterna ligger de och latar sig i skuggan i hopp om att få traska en sväng. Själva stranden är oerhört vacker med vit sand och kristallklart vatten samt en lång badbrygga för den som vill hoppa ut i vattnet en bit längre bort. Det är ganska tomt på folk här i jämförelse med de mer centrala stränderna och det är också det som är så skönt. Camel Beach är en långgrund strand och passar för alla åldrar.

Den centrala stranden vid promenadstråket Cumhuriyet

Mitt i centrum precis vid gågatan som de flesta turister flanerar på, ligger en central strand dit man kan gå närsomhelst på dygnet. Dock väljer de flesta turister bort de innersta delarna men det är en väldigt skön strand om man bara vill ta ett dopp för att sedan fortsätta sina bravader. Den här stranden blir snabbt överfull så man bör se till att gå dit i tid om man väljer att spendera dagen i Bodrum.

Gümbet

Bodrums närmaste ort heter Gümbet och har även en långsmal strand som är skön att koppla av på. Bitvis är denna strand stenig men överlag bjuds man på finkornig sand. Gümbet är som en mindre version av Bodrum och ofta talar man om orterna som Gümbet-Bodrum. Stranden anses bättre än den i centrala Bodrum, speciellt då den är större och bredare och erbjuder vattensporter. Gümbet Ligger endast 5 km från Bodrum så om man vill kan man både åka hit med en minibuss eller hyra en moped om man har lust. När man blir hungrig är det bara att sätta sig på någon av de fyllda restaurangerna innan man styr kosan åter mot Bodrum.

Göltürkbükü

Den som vill göra en liten avstickare från staden Bodrum och ta sikte på en otroligt häftig strand full med kändisar under somrarna, bör sikta in sig på Göltürkbükü som ligger några mil norrut på den andra delen av halvön. Här kan man ha turen att både träffa på turkiska celebriteter och även en hel del Hollywoodstjärnor ligger och lapar sol här. Genom att ta en dolmus eller en hyrbil så är man där inom en halvtimme. Hela orten är charmig och levande så när man har badat och solat klart, kan man stanna kvar här för en mysig middag eller lite kvällsshopping.